Tapas, Livemusik og vinfestivaller
Atmosfære og iværksætteri i den gamle fæstegård
Tæt på Ajstrup strand, på en grøn strækning mellem Ajstrup og Over Fløjstrup, I ved, derude hvor det bugter sig i bakke, dal, og hvor lærkerne flyver tæt omkring. Lige der ligger Volleshave Gårdbutik.
Set udefra trænger bygningerne fra den tidligere Moesgård ejede fæstegård til en kærlig hånd. Den kærlige hånd sidder heldigvis på Henrik Mensch. Eller han er i hvert fald ejeren og idémanden bag de nyeste tiltag. Han købte nemlig bygningerne for 2 år siden, og han har siden knoklet for at give stedet nyt liv og atmosfære. Planerne er løbende blevet ændret, og der er sket rigtig meget på de to år, Henrik har haft fæstegården på sine hænder.
Henrik købte bygningerne med henblik på at flytte den succesrige ”Marselis vine” butik fra Marselis Boulevard i Aarhus ud i det grønne til Volleshave. Fæstegården har tidligere fungeret som et sted for vinimport og privatbolig, og Henrik kunne se Marselis vine udvikle sig i de gamle bygninger. ”Da vi gik i gang med udviklingen af lokalerne og opbygning af baren, så synes vi, at lokalerne skreg på noget andet og mere end vin, og derfor gik vi i gang med at indrette lokalerne til et gård/butik-koncept”, fortæller Henrik.
Fra vindistribution til gårdbutik
Mødet med Trademark Living giver det sidste skub
Henrik og hans team møder Trademark Living for første gang på Formland messen i Herning i sommeren 2021. Henrik kan se, at flere af Trademark Livings interiør produkter kan passe ret fedt ind butikskonceptet både i butikken Marselis vine, samt Volleshave gårdbutik. Men snakken med Trademark Living bliver også startskuddet til, at Volleshave gårdbutik bliver mere og andet end blot en butik. ”Vi kunne se, at Trademark Livings møbler kunne passe perfekt ind i et gårdbutikskoncept med servering, og samtidig kunne flere af produkterne også passe ind i butikskonceptet til direkte videresalg” forklarer Henrik.
Det griber om sig, og hen over efteråret kommer flere leverandører til, så man ud over vin også nu har et omfattende delikatesseudvalg, samt forskelligt boliginteriør. Og lige præcist det koncept virker til at være ret populært, for da teamet bag Volleshave holder åbningsreceptionen i gårdbutikken d. 16. oktober 2021, regner de med, at der kommer 100, måske 150 gæster. Inden dagen er omme, har næsten 800 besøgende været forbi! ”Vi blev jo fuldstændig lagt ned”, forklarer Henrik, ”men vi blev jo også overbeviste om, at det her koncept kan noget”.
Weekenden efter starter holdet derfor op med et tapaskoncept, hvor lokale og andre kan hente fredagstapas, eller nyde det på stedet. Det har resulteret i, at Volleshave gårdbutik nu hver fredag, langer omkring 200 tapasmenuer over disken. Desuden er der blevet ansat en ekstra kok, så menuen nu også byder på smørrebrød og stjerneskud og et lidt større udvalg, besøgende kan nyde på terrassen eller i butikken.